Wednesday, June 18, 2014

... dapat pun...

...semalam keletihan amat sesangat.entah apa yang di buat pun x taulah...sampaikan skipping pun di skip...apa lagi turun naik tangga...lupalah tu!!!shhh,jgn kiddos tau,mama ponteng exercise...nanti kena leter...Baju pun no 2 yang mesen...hihihi.Sambil nonton leh lena.huh,kesudahannya siapa yg tonton siapa ni...

...usai solat isyak,terus ZZzzz...tetiba dengar wasapp...Malas nak layan,tau time ni gang smsp mula ngarut..Tapi,rasa x selesa plak x tenguk dari siapa.Rupanya si no 2 wasapp dari tingkat bawah.Nak out station ke perak.Ada shooting.hurrmmm...mamaijat leh kata ok.nti lock pintu & set alarm...mama nak sleep esok ada tugasan luar.X sampai ati,before leaving he jenguk mamaijat,hug ,kiss & say goodbye...mamai2 mama balas...Pagi dah sampai bmlt resort he wasapp...syukur dah sampai.

...ari ni mamaijat gi kerja tapi x ngajar..huhuhu,cikgu x ngajar???apa cer...sebenarnya,skul kami tuan rumah pertandingn choral speaking peringkat negeri,selepas kami juga terlibat sebagai tuan rumah peringkat zone/ daerah dulu.Bukan apa,kami ni berjiran dgn mpaj,senang urusan tempat.lagi pun mpaj sesangat beri kerjasama bila ada apa2 function camni.So sangat memudahkan urusan.maka berkampunglah sekali lagi all the teachers...

...biasalah adat pertandingan,ada kalah ada menang.Yang menang tahniahlah dan yang kurang berjaya,cuba lah lagi tahun hadapan.Mamaijat di tugaskan bahagian hadiah....bersama dgn sk tmn kosas.Welldone gang,we did it...

...Yang nak cerita jamuan selepas tu..Hehehe marvellous...makanan biasa aje,gulai daging salai lemak cili padi,masak lemak labu + bayam,ayam masak merah,ayam goring rempah,paprik,ulam2 dan sambal belacan,tak ketinggalan sampal hitam Pahang tu..Banyak dan mewah...sampai dapat bungkus,hihihi gang2 GB pun kami bungkuskan...Rata2 gang kata rasa macam kat majlis kenduri dapat bawa balik bekal...

...yang mamaijat geramkan sambal goring!!!huhuhu lama ngidam.nak buat malas cos sensorang...So tu lah yang mamaijat bungkus,yang lain  I x pandang dah...Laginpun nobody is @ home.Buat bazir jer if bawak balik..Yes,akhirnya mamaijat dapat yang di hajati sekian lama...So,mlm ni boleh meratah lagi...oopppsss,petang ni...

...Right now nk lurus kan pinggang.Tadi banyak sangat berdiri.Eeerrkkk adakah ini bermakna no NEED to do the skipping...hua hua hua...jawablah sendiri mamaijat ooiii....

...Daaaaa....

**syukur pada MU,rasa kekendoran kelihatan sudah,si adik mula menegur si kakak...Alhamdulillah.terima kasih Tuhan .Itulah doa mamaijat selama ni...Nak kami bertegur sapa...X besar mana dunia ini.Dalam bidang yang sama,bertemu jug kita dan ..kita dah boleh berborak...No more the sour face...
yezzaaa...

No comments:

Post a Comment