Monday, April 25, 2011

...cerita pagi isnin...

....perhimpunan mingguan adalah agenda pertama setiap pagi isnin..
so,macam biasa..kumpulan 1,kumpulan saya bertugas..

....dimulakan dgn bacaan doa,ikrar...diikuti lagu Negaraku,negeri Selangor..& lagu sekolah.....
** ari ni ada kesilapan teknik...so,singing without the music..lah!
tetiba pandangan mata ternampak seorang murid berjalan diiring ayahnya..dia x nak masuk barisan perhimpunan..
kami guru2 pasti dah beberapa minggu dia ni bermasalah...x mau masuk kelas..tapi bila dah berada dalam kelas...kuuussssss semangat...senang cerita,murid dari kelas yg saya ajar...sebab tu saya tahu...

.....sebagai salah sorang dari barisan guru bertugas..saya volunteer nak pergi tlg selesaikan problem si F ni....saya pujuk dia masuk kelas aje kalau x nak join perhimpunan......ayahnya pun pujuk juga..
sambil berjalan..ayahnya telah meluahkan segala yang terpendam...hahhahaaaa..padan muke ..
x pasal2 pagi2 dah kena dgr cerita dalam kain pasangan ni..waduh,malu pun ade juga..dia x henti2 cerita masalah x wife...seram sejuk jugalah dgr cerita rumahtangga orang ni!!!

.....saya sekadar menasihatkan agar beliau bersabar...pandanglah muka anak2..(F ni 2 beradik lelaki)...mereka dah bercerai..(lupa berapa lama dah..sebab x khusyuk....nak jaga hal orang ni beb!)anak2 di bawah jagaan si ayah..tapi mama ni suka sgt masuk campur...hal2 penjagaan...
ntahlah..x berani nak luahkan apa yang beliau sebutkan tadi..biarlah saya telan..yang dapat saya nyatakan...kalau F ada masalah jumpalah tcr...buat macam mama kamu..(seram sebenarnya nak kuar ayat tu..)saya nak biar encik tu berlalu cepat....dia kata nak basuh baju then nak ke Klang..bekerja.....mujur perhimpunan selesai..murid2 lain masuk kelas..& si F punya mood dah okay.....so,saya angkat kaki terus ke kelas sendiri..

3 comments:

  1. tak sempat nak citer panjang tadi.. esok sambung yer..

    ReplyDelete
  2. ...tu yang banyak keSAMAan.....

    ReplyDelete
  3. untung la dapat dengar cita percuha.. hahaaaa

    ReplyDelete