Monday, June 30, 2014

...iftar pertama...

...Alhamdulillah,
ari ni 2 Ramadan.
Semalam iftar pertama.
Dari pagi da plan nk masakkan ayam kasih sayang buat yang tersayang.
boleh adeq tapau bawak balik kms utk bersahur...

...tetiba menjelang zohor rasa badan mamaijat dah lain macam.
kepala berdenyut2 dan tekak da perit...rasa badan macam ada peningkatan suhu sikit...
dan mulalah adegan terbaring dgn melumur minyak di kepala..

Kasihan yang tersaysng...
pepandai mereka 3 beradik menyediakan juadah iftar..
bersyukur mereka dah pandai urus diri sdr..

maka terhidanglah menu lain dari yang di harapkan..
ayam mask lemak cili padi...kubis goring...spaghetti ....mamaijat x tau samada cabonara atau seafood cos mamaijat x rasa langsung..

For me,berbuka dgn se cawan milo panas dan celup biskut tawar..
tekak mual nk muntah...x boleh masuk makanan..
then terus makan ubt si manis & pain killer..
then mamaijat lenakan diri...

Sedar di kejutkan olh adeq nak pulang kms di antar daddy...
da tersedar mmaijat solat & cuba mkn sedikit nasi....

Sahur mamaijat telan 2 half boil egg,milo & sedikit nasi...
hope kuat dan bertahan hingga berbuk ari ni ..

namun  sesema da semakin kuat..
mata da bengkak & gatal..
nak minta izin pulng awal tadi..cos my class cuma 8.30 -10 aje...
hurmm malas rasanya...banyak soal jawabnya..
sob sob sob...

...dan esok x taulah lagi..
semoga mamaijat beroleh kesihatan baik dan semakin pulih ...
atau if melarat akan cs jer lah...

ni pun da x tahan..
cuma mata ni x biasa lelap di siang hari..
what ever dapat baring2 pun dah ok..
hurrmm...x larat lagi dah ni..

Daaaaa.....

***selalunya bila x sihat ,
waktunya sama...apakah d???????......



No comments:

Post a Comment