Tuesday, November 6, 2012

....hujan...hujan...hujan...lagi....

.....Alhamdulillah......
mamaijat rasa sedap dan sejuk ajer sekarang....
yelah ,badan orang banyak makan ubat.....panas lah kan.....
so,bila ujan ujan segini,bestnya...sejuk aje....
dinginnyaaaa..............best!!!
Tambahan pulak x lama lagi skul cuti...
bestlah dok umah perhati air dari bukit depan rumah tu...
harap2 x der lah landslide ....
yelah kan pemaju dah siapkan retaining wall....
suka tgk aliran deras air...
dah serupa teh tarik....
tapi harap2 x der kilat..guruh...petir..
yang ni mamaijat TAKOTTTT!!!!!
rasa nak masuk dalam selimut....

.....walau bagaimana pun...
ati ni cemas juga mengenangkan umah mamaijat kat taman sri bayu,alor gajah...
kawasan perumahan tu agak rendah...mungkin juga sistem perparitan yang terdapat di sana agak sempit @ kecil...so,bila banjir..hua hua hua..naiklah air...

.....dulu,rumah tu mamaijat sewakan kat students uitm,lendu...
tapi skang x lagi cos kami letak barang2 dari umah tganu bila kami pindah balik kl...
huurrmmm.....dulu rasa safe sikit bila ada orang tgk2 kan umah tu...
bila banjir mamaijat x pelu risau...mereka ada uruskan.....
tapi tahun lepas.....kawasan tu di landa banjir..teruk jugalah...
sedih dan terharu juga tgk umah kita digenangi air...
waktu tu adik TPS menemankan mamaijat...(tq sis)_
syahdu sangat rasanya...
dapatlah bantuan dan pampasan dari pihak berkenaan...
mujur barang2 mamaijat  memang di letakkan di kawasan yang tinggi...
(bahagian dapor dan ruang makan).....

                 banjir.jpg (470×470)
       ...tgk pic ni buat hati mamaijat risau...itulah air,kecil boleh kita buat kawaan..tapi bila 
                                        BESAR......huh...BAHAYA....

.....dan ni lah juga yang mamaijat risaukan bila dengar melaka ada kawasan air dah naik....
dulu,boleh juga harapkan ayahanda gi tgk2 kan...
skang ayahnda dah x larat...
aduhai...rasanya nak lari balik tgk umah kita tau.......
yelah..tulah harta kita...kan.....
sob...sob...sob.....

No comments:

Post a Comment