Sunday, September 9, 2012

...penat kah!!!!

.....minggu yang penuh dengan aktiviti...
bermula dgn CS sehari pada Isnin...
di sambung dengan puase nam...another 2 days...
then buat persediaan OH no 3...
dalam masa yang sama celebrate besday no 1 di 'panazzzz' DP...bersama Ff yang turun dari J...
memang nampak terkejar2 cos hari bekerja....
namun puas sesangat hati dapat buat semuanya....
terutama bila tetamu tersenyum menikmati apa yang di sajikan...
biar pun x setaraf hidangan dari  5 stars hotel...
(untuk yang biasa treat makanan hotel lah..)
dan  bukan pula disediakan oleh MC M'sia...
(sekadar biasa memasak buat yang tersayang...)
ha ha ha....

Selain itu...keikhlasan bertamu dan bertemu mereka yang hadir bersama
berkongsi kehadiran sebagai tetamu ...beramah mesra dengan mereka..
dah cukup membahagiakan mamaijat dan yang tersayang...

yang kesiannya,gang office no 3..sesat di jalanan...
namun otw balik  sempat possing berlatar belakangkan KLCC di bawah sinaran bulan & bintang2...
ha ha ha..
Tq wak..ustaz..& yang lain2....
serta anak2 msu...

Not to forget...ah!mamaijat juga sambut raya nam di hari yang sama..
yea yea yea..syukur dapat menamatkan puase...
dan berhari raya bersama yang tersayang.....

Semalam...
skul ganti..tapi biasalah kehadiran memurid terlalu sedikit...
yelah..memasing parents masih OH lagi...
Then,skpi juga buat sambutan hari raya peringkat skul...
seronok juga bila di buat style gerai....
dan pot luck ngikut tahun di samping sponsered kambing & ayam panggang oleh penerima APC 2011....
Wah!terik perut mamaijat....

                               
        .....ha ha ha.....
wajah2 riang ibu guru thn 1......
bersama cucu terbaru omma....

Seterusnya bersama no 1 ke rumah sahabat yang bakal menjadi tetamuNYA untuk menunaikan haji...
Mmg kami lambat sebab dah maklum pada tuan rumah..ada skul ganti...
Kat sana sempat bertemu 2 kawan lama..
Sahabat memaklumkan beliau telah memohon menundakan tarikh penerbangan beliau dan isteri...dan telah lulus!!!
Insyaallah...andai x berkesempatan kami ke KJ pada tarikh tersebut...untuk pertemuan terakhir...mamaijat mohon maaf dan doakan lah agar ada rezeki mamaijat jua ke sana di tahun ini...
Andai mamaijat bukan pilihanNYA,telah mamaijat redha...
takut bila terlalu memaksa...telah mengambil 'hak' orang lain...
Maklumlah.. telah ditetapkan 'detik'nya mengikut tarikh mendaftar...
Semuga Allah ampunkan ....andai ianya satu kebetulan...

Menghampiri jam 7..
mamaijat menemani yang tersayang 'date' daddy yang baru tiba dari Bangkok..
Ah! sekadar menemani ....sebentar sebelum off balik PH.
Usai maghrib menunggu niece tersayang...Alamak,x jadi plak..
so,kami teruslah Zzzzzzz......

...Dan ari ni,teringin nak ke national mosque mendengar taklimat  dari dato'...
dan ke masjid yang di war2kan untuk soal jawab haji....
Ah..x perlah....
Kan penat...rehatlah..
ha ha ha....
whateverlah...
yang pasti..after zohor ada OH lagi..
but sorry my dear naza...
mamaijat ada date kat seromban...
tunggu mama ...ye adeq....
kita raya2 seromban umah untie2 kat sana...
ngikut list buleh tahan banyak gak pintu rumah nak di jenguk...
Insyaallah...andai ada keizinanNYA...

***nak cari lala..
adeq suka lala...kan.....






4 comments:

  1. banyak betul agenda mamaijat sampai somban ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...sekadar menemui anakanda tersayang...

      Delete
  2. sweetnya kandaku tu....Anak sapa la tu...hehehe...

    Selamat ulang thn anaknda sulung....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...tu cucu kanda cos bonda dia sebaya along...

      Delete