Sunday, April 22, 2012

.....soal hati & perasaan memang rumit...

*****....perasaan di awal pagi...
mendengarkan ungkapan2 itu...
Adohai......
Ah!!!x mahu merumitkan keadaan..
menambah luka.
.pedih dan rasa keciwa..
biarkan dahulu..biarkan reda perasaan tu...
jangan ikutkan ...
terlajak perahu....boleh diundur..
tapi terlajak perkataan...
(dan bukan sekali dua...)
Ah!!!biarkan  segalanya tenang...dahulu...

*****.....Seawal jam 11.00 pagi..
mamaijat bersama no 1,2 dan 3 dah gerak ke SMT TJ...
yea yea...nak menemui yang tersayang kami...
Rindu pada dia...

Ari ni mamaijat  rasa happy sebab semua yang tersayang dapat berkumpul..
Mamaijat sanggup x ke kursus di Andalusia..
biarlah asal terlerai rindu nak bersama mereka...
ujung2 minggu beginilah baru dapat merasai kasih dan sayang...sepenuhnya!!!
Naluri seorang ibu...
Sesiapa juga yang bergelar ibu...
pasti merasainya...

Kami lunch kat tempat pilihan mereka...

Then ronda2 tasik awam kat bandar tu...
taman_tasik_perdana.jpg (500×333)
.....cuaca panas sangat nak ronda2 kat tasik tu..


Kalau petang boleh jogging bersiar-siar...
sedut udara nyaman..

.....tetiba mereka dapat idea nak ke PD...

image_gallery (350×260)

                     ....hirup udara laut sebentar....
                        .....di sini jualah suatu ketika dahulu....


No 2 ikut aje karenah saudara2 perempuannya...              
Seronoknya melihat mereka satu hati..
saling kasih mengasihi dan sayang menyayangi...

Andai mamaijat tiada nanti...
pasti dan yakin..mereka boleh bersatu..
Ya Tuhan..
satukanlah hati2 mereka.....
doa yang x putus dari mamijat...

Meninggalkan semula yang tersayang di sana berseorang..
meruntun luruh air mata ini..
Ah! hati..tabahlah..
Kuatlah semangat...
Kalau di beri pilihan..
x ingin di pisah2kan..
biarlah susah senang kami bersama...
namun..fitrah kehidupan...
hidup mesti diteruskan....
dalam apa jua situasinya....

*****tapi...
bila melibatkan soal hati  perasaan...
memang rumit....
Ah!!!
masih x tenang rupanya lagi...
hati seorang perempuan...
hati seorang ibu..
hati  seorang anak...

6 comments:

  1. mmg mama...nape hati ni mesti nak ade perasaan??cuba stone je...senang,takyah nk kecik ati,mkn ati,amik ati, terasa ati dan mcm2 penyakit ati yg lain la...lg la pompuan ni kan...sensitipnyer terlebih sudah...hehe

    ReplyDelete
  2. ..ha ha ha ...
    stone pun ada hati.."hati batu"...

    lumrah kehidupan......
    pompuan mmg banyak songgehnya...
    eh!!!ya ke....

    ReplyDelete
  3. itulah ibukkkk. sangat touching n feel lebih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...dah begitu ketentuannya...
      redha aje...

      Delete
  4. hati dan perasaan seorang ibu , hnya si ibu yg mengerti....sayang + rindu pd anak yg xpernah surut..
    Sabarlah kanda....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ....dah jadi kebiasaan kanda...
      telan ajelah...

      x lama lagi ada orang tu pun akan harungi nya juga..
      he he he...

      Delete