Friday, March 23, 2012

.....melepaskan penat.....ponteng satu tugasan...ho ho ho!!!

                                                      .....Seperti yang dijadualkan....
                          guru2 kelas tahun 1 terlibat dalam penyerahan wang bantuan persekolahan...


                                                   duit.jpg (485×364)

mamaijat & gang2 guru beredar pulun jaga 7 kelas mereka...
Alhamdulillah,bahan disediakan dan kami cuma dok ngawal mereka buat kerja....
Biasalah mewarna...mengira dan  latihan BM dan BI.....
Adalah 7 lembaran kesemuanya.....
Hu hu hu...jenuh juga  nak menerangkan cara nk menyelesaikan...
taulah mulut2 comel yang x henti2 bertanya...
dan yang suka berbual sambil buat kerja...
not to worry... semua under control...
                                gambar-guru-mengajar2.jpg (350×259)
Tapi mamaijat sempat juga teruskan P&P 2 kelas yang mamaijat ajar ....
untuk siapkan focus 'language arts'  minggu ni.. ...
kami buat 'BOOK MARK'...huh! selamat ...
selesai satu topic...
Next week boleh dah begin new topic....

.....Menjelang 11.50 boleh tahan juga kami berperang ngn budak2 tu...
And......sesampai umah mamaijat terus rebah...
ho ho ho...dapat luruskan badan..lelapkan mata about 20 minutes...
melepaskan penat...
LEGA......

                                                     kucing7.jpg (400×270)



Esok..ke skul lagi..
PIBG meeting..
mamaijat kena bahagian Buku Program..
tadi masa akhir,ketua dah ajak ketip2 kertas2 tu..
sorrylah dik..
mamaijat dah x larat..
Esok mamaijat janji tolong edarkan ye....
Jumpa di sanaaaa..................
uuurrrmmmm........

4 comments:

  1. Dh lama nza xngajar thn 1 ttp thn ni kena ajar maths KSSR..MasyaAllah..Sabar jelh melayan anak2 kecil ini...trlalu berbeza dgn anak2 didik 10 thn yg lalu..trlalu berani + becok + xreti dok diam + xmakan saman + xreti ambil perasaan bila kena marah...aduyai..mmg boleh kena heart attack la....esok pn nza kena jadi ketua hakim karnival Ko-akademik zon....xde istilah cuti dihujung minggu.....

    ReplyDelete
  2. .....dinda....
    sabar mengharungi dunia yang 'mulia' ni....
    ikhlas kan hati...baru dapat pahalanya...
    mamaijat dah masuk tahun ke 28 tahun ni...
    walau banyak dugaan....tetap meminati dunia pendidikan...
    namun begitu sebagai manusia biasa.....kadang2 terlepas juga omelan sebab P&P dolu tersangat berbeza dgn skrang yang banyak sangat paper work dan IT....
    yang kononnya semakin canggih...
    he he he...
    bila bertukar menteri...kita yang pening......
    bebanyak sabar ye....

    ReplyDelete
  3. Terkebil2 nengok duit nan byk tuu...buat shopping best kan...hehehe...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...he he he...
      duit orang dik oii....

      Delete