Saturday, January 15, 2011

...hari layan bubur...

...pasti cikgu cikgi SKPI ngah layan badan....ngular..terbaring....
keletihan mengacau bubur kat skul pagi tadi....
kekenyangan .....
apalagi,dengan cuaca mendung.....
layu jer mata.....
hahahhaa.........

alhamdulillah..
selamat acara hari ni..
2 dalam1...
hari kegiatan koku kali (1) & masak bubur lambuk & assyura sempena awal muharam..
bak kata GB walaupun Muharam dah berlalu..........................

...Alhamdulillah
cuaca hari ni xlah panas sangat ..
mendung...
(mujur hujan lebat malam tadi dah berhenti...)
namun hangat jugalah nampaknya cikgu2 mengacau bubur tadi....
maklumlah bermain ngn api!!!!
mengagih2kan pada anak murid..
packing buat guru2 sekelian....
dan ada lebih lagi...
so,dipanjang2kan pada jiran tetangga..
yang x dapat hadir mahupun ada juga yang sedekah pada surau berdekatan...
semuga amal jariah kita mendapat ganjaran dariNya....

....bagi saya sdr....
nilah kali kedua nyaksikan kerjasama
& gotong royong para guru di bawah pimpinan Pn Nik Aziah....
dalam memasak bubur...
ikut2kan kerja,rasanya banyak sekolah khasnya GB yang x larat...
kerja remeh gini memang cuba dielakkan......
namun,saya bangga jadi warga SKPI bersama rakan2.....
khususnya panitia PAI...(chef cook..Habsah)....
akhirnya dapat melaksanakan acara.......

Hahahah..
dah katanya hari layan bubur..
so,anak2ku..
lunch ni kita BUBUR aje ye....
cuma mama tambahkan.....
ayam black paper...........
sudi2lah anak2ku..
malam lain cerita..
cos mama kamu pun .....
ngah layan letih & kenyang!!!!!
(kamu pun ada date ngn ayahanda........)

1 comment:

  1. mcm best je bunyi nya....tak dpt nak merasa bubur utara

    ReplyDelete